I dag fick jag lust att baka muffins, och jag knåpade ihop detta receptpå pepparkaksmuffins, glutenfria så klart och dom blev supergoda,annars kan det glutenfria ha en tendens att bli ganska torrt, i och försägså har jag inte så jätte stor erfarenhet på att baka glutenfritt eftersom jag nyss har fått diagnosen och måste pröva mej fram, men dom här sötnosarna blev goda
Blanda ner det smälta smöret, liksom mjölken och lingonsylten. Nu har jag för första gången bakat pepparkaksmuffins och de gick hem hos syskonbarnen som var här på fika
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vänd ner mjölblandningen i smeten tillsammans med smör och filmjölk, och blanda till en smet med en slickepott
Vispa ihop ägg, mjölk och smält smör i en annan. Rör ihop smör, ost och florsocker till en jämn smet. (12 st)4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2½ dl strösocker3 tsk kanel1 tsk ingefära1 ägg2 dl mjölk50 g smör1 dl lingonsylt (helst hemmagjord)/ frysta lingonTopping. 50 g smör75 g philadelphia3 dl florsocker