Vispa i philadelphiaosten. Igår gjorde jag pepparkaksmuffins med en cream cheese-frosting. Pepparkaksmuffins, 12 stycken. Grädda pepparkaksmuffinsen i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. 100 g philadelphiaost
Gårdagens pepparkaksmuffins var det godaste jag någonsin ätit i muffinsväg. Pepparkaksmuffins. Frosting till pepparkaksmuffins Hacka vit choklad, smält den i ett vattenbad och låt svalna
Härom året gjorde jag dessa superenkla och snabba pepparkaksmuffins/cupcakes med frosting på totalt tre ingredienser (fyra om man lägger till vattnet som mixen ska blandas med)
Glöggmuffins smakar som pepparkaksmuffins men med en hint av glögg. )Glöggmuffins12 st4,5dl vetemjöl1 tsk bakpulver1/2 tsk bikarbonat1/2 tsk salt1/2 tsk ingefära2 tsk kanel1 tsk kardemumma1 tsk nejlikor100 g rumstempererat smör2,5 dl socker2 ägg1 1/2 dl Kesella1 dl glöggFrosting60 g smör100 g philadelphiaost4 dl florsocker2 msk glöggBlanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor) i en bunke och ställ den åt sidan
Pepparkaksmuffins 250 g smör 2 dl mjölk 550 g socker 250 g ägg 400 g mjöl 1 msk bakpulver 75 g kokkrämspulver (marsan) 1 msk pepparkakskryddor Värm smör o mjölk varm, ej koka. Glasyr 100 g philadelphiaost 100 g osaltat rumsvarmt smör 2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker Rör samman alla ingredienser till en slät kräm och bre eller spritsa den på muffinsen, dekorera med marsipan eller sockerpärlor. 100 g philadelphiaost