Även om man hinner ångra sig några gånger, och önska att man köpt ett industritillverkat på Ica, så är det ändå alltid värt allt jobb det när det är klart, pepparkakshuset
msk mald ingefära. Skär ut mallar i papper eller kartong till de olika pepparkakshusdelarna. Grädda pepparkakshuset i drygt 6-7 minuter på en smörad eller bakplåtspappersbeklädd plåt
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, ingefära, kanel, kardemumma, muskotnöt och salt i en medelstor bunke. Första priset var en sockerkaksform i form av två mini pepparkakshus från Nordic Ware
1 msk malen ingefära. Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om
Det FINNS verkligen ingen godare pepparkaksdeg än den som är enligt det gamla receptet min mormor alltid gjorde, den går liksom inte att jämföra med de recept jag hittar nu, för att inte tala om de man kan köpa (inget ont om dem, de funkar perfekt när man ska baka med barn utan tålamod eller till pepparkakshus)
I min familj har vi bakat pepparkakor och pepparkakshus i princip varje år sedan jag var liten. Pepparkakshusbyggandet har varit pausat några år, men nu när det finns barn i familjen igen så finns det äntligen några att skylla på
Medan barnen bakat traditionella lussekatter, pepparkakor och pepparkakshus passade jag på att testa 4 söta favoriter från julbordet i raw varianter. 1-1,5 tsk pepparkakskrydda (kanel, kardemumma, nejlika och ingefära). 1-2 tsk pepparkakskrydda (kanel, kardemumma, ingefära och nejlika) eller 0
Förra året känner jag att jag nästan överträffade mig själv med världens största glöggkalas, julgodis för tusentals kronor, ett så stort pepparkakshus att det inte fick plats att gräddas i ugnen och provade alla recept jag hittade