Rör ihop crème fraiche och florsocker bred ut på kakan. God fredag till er alla, idag lägger vi en ny juldessert till vår samling av juliga efterrätter, kanske en frisk pepparkakscheesecake kan passa fint att fira adventshelgen med
12 75 g smör eller margarin 25 pepparkakor Fyllning 280 g ädelost (gräddädelost) 2 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rör ner innanmätet, vispgrädde och créme fraiche och rör nu tills smeten blir len och fluffig. Klicka därefter i en klick kolasås i varje och se till att ytan är jämn innan du fyller på med resten av cheesecake smeten i muggarna
Häll i philadelphiaosten, cremefraichen, sockret och äggen och rör om. På julafton i år fick jag äran att göra desserten och jag valde då att göra en pepparkakscheesecakemed smak av vit choklad
Krossa pepparkakorna i matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Rör ihop crème fraiche och florsocker och häll över kakan
Vispa ädelost och crème fraiche till en luftig smet. Toppa kakan med fikon, lingon eller valnötter. 3 dl cremefraiche. Klä botten på en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. 3 dl cremefraiche
Botten består av både digestivekex och pepparkakor, den lena fyllningen är smaksatt med apelsin och ovanpå detta ligger ett crème fraichetäcke som sötas med florsocker
Vispa ihop Philadelphiaost, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Precis så är det med den här pepparkakscheesecaken, såg receptet i en tidning (Lantliv i det här fallet) och blev bara sååå sugen på att baka den