Pepparkakscheesecake med creme fraiche recept

Pepparkakscheesecake med apelsinsmak

Pepparkakscheesecake med apelsinsmak

Rör ihop crème fraiche och florsocker bred ut på kakan. God fredag till er alla, idag lägger vi en ny juldessert till vår samling av juliga efterrätter, kanske en frisk pepparkakscheesecake kan passa fint att fira adventshelgen med
Pepparkakscheesecake med ädelost

Pepparkakscheesecake med ädelost

12 75 g smör eller margarin 25 pepparkakor Fyllning 280 g ädelost (gräddädelost) 2 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pepparkakscheesecake på pinne med dulce de leche

Pepparkakscheesecake på pinne med dulce de leche

Rör ner innanmätet, vispgrädde och créme fraiche och rör nu tills smeten blir len och fluffig. Klicka därefter i en klick kolasås i varje och se till att ytan är jämn innan du fyller på med resten av cheesecake smeten i muggarna

Pepparkakscheesecake med smak av vit choklad

Häll i philadelphiaosten, cremefraichen, sockret och äggen och rör om. På julafton i år fick jag äran att göra desserten och jag valde då att göra en pepparkakscheesecakemed smak av vit choklad
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Krossa pepparkakorna i matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Rör ihop crème fraiche och florsocker och häll över kakan
Pepparkakscheesecake med ädelost

Pepparkakscheesecake med ädelost

Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie (för 12 port)
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Ni som läser här regelbundet har säkert också hittat receptet som jag är mest mallig över, min Cheesecake med pepparkaka
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Vi hade med oss massor av godsaker hit till fjällen. Jag hade även med mig Annas Pepparkakor med Lingonsmak
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Låt den svalna och servera den kall, gärna med färska blåbär. Blanda ihop créme fraiche, bourbon vanilj och florsocker
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Garnera med fikon och granatäpplekärnor. Rör ihop crème fraiche och florsocker och bred över cheesecaken
Pepparkakscheesecake med ädelost.

Pepparkakscheesecake med ädelost.

Vispa ädelost och crème fraiche till en luftig smet. Toppa kakan med fikon, lingon eller valnötter. 3 dl cremefraiche. Klä botten på en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. 3 dl cremefraiche
Apelsin- och pepparkakscheesecake

Apelsin- och pepparkakscheesecake

Botten består av både digestivekex och pepparkakor, den lena fyllningen är smaksatt med apelsin och ovanpå detta ligger ett crème fraichetäcke som sötas med florsocker

Apelsin- & pepparkakscheesecake

Denna cheesecake har en botten gjord på pepparkakor och en krämig fyllning med apelsinsmak. Rör ihop crème fraiche och florsocker
Rödbetssallad

Rödbetssallad

En pepparkakscheesecakemed toner av apelsin - glutenfri och underbart god. Pepparkakscheesecake. Livsmedel
Nobellmiddag hemma i köket

Nobellmiddag hemma i köket

Dessert, Pepparkakscheesecake. Rör ihop fetaost, majonnäs, cremefraiche och gräslök, smaka av med salt
Pernillas Pepparkakscheesecake

Pernillas Pepparkakscheesecake

Originalreceptet är Pernilla Wahlgrens (se HÄR) och har blivit en riktig favorit, fast är nog faktiskt godast med hallon på