God fredag till er alla, idag lägger vi en ny juldessert till vår samling av juliga efterrätter, kanske en frisk pepparkakscheesecake kan passa fint att fira adventshelgen med
Plattas ut i en form med avtagarbar kant å ställs kallt. Vänd i hop med ostsmeten. Vispa i hop 200 gram philiadelphiaost med 1 dl socker å 1 tsk vaniljsocker å 3 äggulor. Riv skalet från 1 apelsin i blandningen å ställ kakan i frysen till servering, helt 4 timmar minst
Kör pepparkakorna i en matberedare och blanda smulorna med mjölkfritt margarin. Apelsinen gör att den blir lite syrlig och cheesekaken är god till en kopp starkt kaffe
Garnera med (torra) skinnfria apelsinklyftor. Blanda sedan smul med matfettet. 2 cm upp på kanten i en form (20 cm i diameter) med löstagbar kant. 1 st apelsin , rivet skal och saft. 2 st apelsiner i skinnfria klyftor
Botten består av både digestivekex och pepparkakor, den lena fyllningen är smaksatt medapelsin och ovanpå detta ligger ett crème fraichetäcke som sötas med florsocker
Denna cheesecake har en botten gjord på pepparkakor och en krämig fyllning medapelsinsmak. Säkert är ni redan på det klara med vad ni ska bjuda på så här under julhelgen i bakväg, men om inte är detta ett hett litet tips till kaffet någon dag här under julen, mums
Krossa eller mixa kakorna till smulor och blanda sedan med det rumstempererade margarinet. Vispa ner saft och skal från en pressad apelsin och vispa tills allt är väl blandat
Garnera med skivor av apelsin. Pepparkakscheesecake. Men nu har min man försökt fixa lite med datorn och nu hoppas vi att datorn är lite mer arbetsvänlig