Servera den kylskåpskall, då är den lättare att skära upp i snygga bitar. Om man inte kan få tag på Kesella så går det också bra med quark även då den nästan är fettfri
Lägg pepparkakorna i en påse och krossa dem lätt med en kavel. Til dagens fikabesök hade jag gjort en helt galet god pepparkakscheesecake som vi åt upp i ett naffs
Den här pepparkakscheesecaken passar perfekt att bjuda på i jul. Relaterade Pepparkakscheesecake. Lägg smulorna i en springform, cirka 20 centimeter i diameter, och platta till lätt med en sked
Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Vid servering, spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt
Var väldigt enkel och lätt att göra, gick även väldigt snabbt. Hade tänkt att höfta och göra en egen pepparkakscheesecake eftersom jag inte hade hittat något jag tyckte var bra, men så la Lousie upp detta recept och då tänkte jag att det får jag pröva
Tryck ut smulorna i en springform som du klätt i bakpapper i botten och längs kanterna. Pepparkakscheesecake med clementin, en given favorit på dessertbordet
Apelsin- och pepparkakscheesecakeBotten100 g digestivekex150 g pepparkakor100 g smör (rumstemp)2 tsk kanelFyllning3 ägg2 dl socker400 g philadelphiaost1 apelsin (skal + 3 msk färskpressad apelsinsaft)Garnering2 dl crème fraiche (34%)1/2 dl florsockerRivet apelsinskal och/eller pepparkakorKrossa digestivekexen och pepparkakorna (går snabbast i en mixer). Degen ska täcka botten och gå ca 4 cm uppå kanterna - det brukar gå lättare om man använder baksidan av en sked till detta
Pepparkakscheesecake. Laktosfritt protein är inte alltid lätt att hitta, men finns i flera varianter. En pepparkakscheesecake med toner av apelsin - glutenfri och underbart god
Pepparkakscheesecake. Jag kan också intyga (efter fyra julbord på en vecka) att magen har mycket lättare att smälta ett helt växtbaserat julbord än ett baserat på kött, vilket gör att du kommer orka äta ännu mer och inte tröttna lika fort på julmaten
Pepparkakscheesecake. En pepparkakscheesecake med toner av apelsin - glutenfri och underbart god. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi289 kcalProtein41 gKolhydrater13 gFett6,9 gFibrer0,6 g2 stora portioner2 dl lätt kesella2 äggvitor2 skopor Core Protein Delite Chocolate Mint1 msk stevia strö1/2 dl mjölk20 g mörk chokladTillredning
Pepparkakscheesecake. Kavla ut pepparkaksdegen, men inte för tunt eftersom den lätt kan gå sönder. En pepparkakscheesecake med toner av apelsin - glutenfri och underbart god
2 dl lätt crème fraiche. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant