God fredag till er alla, idag lägger vi en ny juldessert till vår samling av juliga efterrätter, kanske en frisk pepparkakscheesecake kan passa fint att fira adventshelgen med
Idén till denna nyttiga variant av pepparkakscheesecake uppkom under gårdagen när jag tillagade ett ordinarie receptet av en gudomlig pepparkakscheesecake från recept
Hade egentligen tänkt lägga ut receptet på denna utomordentligt goda pepparkakscheesecake i går kväll, men tiden försvann i kolakokning och bakande av en annan cheesecake, saffranscheesecake
Blanda philadelphiaost, ägg, socker, vaniljsocker och rivet citronskal. PepparkakscheesecakeFörra året gjorde jag en pepparkakscheesecake som blev lyckad
Vispa ost, ägg, socker och sirap med elvisp. Denna pepparkakscheesecake gjorde jag redan förra året men då man bara kan blogga om pepparkakor en ganska begränsad tid på året valde jag att spara den till året efter, dvs nu
Häll i philadelphiaosten, creme fraichen, sockret och äggen och rör om. På julafton i år fick jag äran att göra desserten och jag valde då att göra en pepparkakscheesecake med smak av vit choklad
Krossa pepparkakorna i matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Vispa i äggen ett i taget och rör i apelsinskal och apelsinsaft
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. 5 tsk malen kryddnejlika4 st ägg10 st pepparkakor, ca. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten