Pepparkakor. Ta ut pepparkakor med hjälp ut av formar. Pepparkakor. 1 tsk mald pomerans. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i ca 5-8 minuter. Jag provade även att tillsätta 0,5 dl sukrin gold och då blev pepparkakorna ett snäpp knäckigare och riktigt goda så för dig som har det nya sötningsmedlet sukrin gold hemma – testa att tillsätta det i degen. 1 tsk mald pomerans. 0,5 dl sukrin gold och då blev pepparkakorna ett snäpp knäckigare och riktigt goda så för dig som har det nya sötningsmedlet sukrin gold hemma
2 g pomerans. 2 g pomerans. Mjuk pepparkaka med lingon. Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjuk kaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
Receptet är taget från min Arla Vinter-kokbok med enda förändringen att jag uteslöt pomeransen och använde vitt socker och agave sirap istället för brunt farinsocker och vanlig sirap
Den här tiden på året vill jag gärna äta pepparkakor, och har ofta köpt färdiga från Semper. Bestämde mig därför för att försöka exprimentera fram ett eget recept på glutenfria- och mjölkfria pepparkakor som alla kan äta och tycka om
Glöggen har klassisk smak av glöggkryddor som kanel, kryddnejlika, kardemumma, muskot, ingefära och pomerans tillsammans med lätt smak av choklad från rostade kakaobönor
Jag har bakat några olika recept och i vissa recept ingår pomerans eller kardemumma, men jag föredrar kryddning med bara ingefära, kryddnejlika och mycket kanel, då smakar de som de klassiska pepparkakorna från Annas som är min favorit