Här kommer Evas pepparkakormed ostkräm. Blanda bikarbonaten med mjölet och blanda i lite i sänder. Hyvla långa remsor av degen direkt på plåten klädd med bakplåtspapper , skär remsorna i tre delar
En sån här lagom söt pepparkaka med en bit grönmögelost – sååå gott. Jag har lånat det från Monique och det är som sagt det bästa recept på pepparkakor som jag har testat om man inte vill knapra på vanliga med vetemjöl och socker
Här har jag skurit dem lite tjockare, då blir de goda även med en liten bit greveost eller en grönmögelost som tillbehör till rödvinet eller glöggen i adventstid
Du kan naturligtvis göra bollarna med egentillverkade pepparkakor också. Ärligt talat, hur ofta händer det inte att man öppnar pepparkakspaketet och hälften av pepparkakorna visar sig vara trasiga
Som vanligt bjöd vi på en liten julbuffe med den obligatoriska pepparkakan medgrönmögelost (Ekologisk Blå kornblomst), gubbröra på skånskt knäcke, griljerad julskinka (och en dito rotselleri)
Klassiskt runda pepparkakor från Nyåkers men nu med apelsinsmak. Ekologiska pepparkakor från Nyåkers. Goda och kul med lite annorlunda och de funkar också utmärkt tillsammans med Kavli Gräddädelost som är en krämig god ost gjord av den finaste vällagrade grönmögelosten
Vi bidrog medpepparkakormedgrönmögelost och ett glöggtilltugg med päron, ost och skinka. Igår blev det i alla fall lite för-jul-mys när mamma kom förbi med glögg och världens bästa hembakade lussekatter
Till ostarna föll valet på pepparkakor av märket Kung Oscar, pepparkakor som tillsammans med Annas Pepparkakor brukar hamna högst i mina egna tester och faller mig i smaken