I denna kaka valde jag att använda en kokosolja utan smak för att jag inte ville att pepparkakan skulle få en ton av kokos, och då fettet är det mest smakbärande blir kakan lätt väldigt smaklös utan någon form av fett med smak
ströbröd eller kokos. Mjukpepparkaka är en av mina favoriter att baka till jul, det hör till liksom. För att baka denna mjukapepparkaka behövs100 g smör2 ägg2 1/4 dl socker1 ½ dl gräddfil1 ½ tsk ingefära1 ½ tsk nejlikor2 tsk kanel2 3/4 dl vetemjöl1 tsk bikarbonatGör så härSätt ugnen på 200 grader
kokos, pärlsocker, strössel. Efter att jag hade stansat ut hjärtan till den rostade mjukapepparkakan fick jag en hel del kaka över och det kan man ju inte bara kasta bort, så då passade detta utmärkt
Jag har alltid haft mjukpepparkaka som en fikafavorit så jag var lycklig som ett barn över denna. ) En klick kokos eller sojagrädde till den här så kvalificerar den sig även in i de finare adventsfikasalongerna
Förutom att baka lussebullar och knapriga pepparkakor, har jag bakat en mjukchokladpepparkaka. Mycket gott, och går även bra att göra som en vanlig mjuk chokkladkaka genom att ta bort pepparkakskryddan
De har en saftig och kryddig botten som smakar mjukpepparkaka och en galet krämig och smörig glasyr med pepparkakssmak och är kort sagt helt orimligt goda