2 dl mascarpone. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser noga. Rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret och grädden
Jag hade mascarpone i smeten vilket gjorde susen. Pappan kom upp för en stund sen på kaffe och kaka och jag skrev ju tidigare att det skulle bli en mjuk pepparkaka idag
På fatet längst fram är det mjuk pepparkaka (gjord från mix) med messmörskräm och hjortronsylt. Blanda ihop 1 dl messmör, 1 dl creme fraiche, 2 dl mascarpone och 1 dl florsocker. 2 dl mascarpone
Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke och rör ner mascarponen. mascarponeost. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna)
Mjuk pepparkaka. Krämig mascarpone. Om du inte orkar baka egen mjuk pepparkaka eller hittar färdigbakad i butiken kan du även använda de klassiska savoiardikexen som du då doppar i glöggen