Pepparfile recept

Pepparfilé med potatisgratäng

Pepparfilé med potatisgratäng

Igår ordnade jag med en brakmiddag till oss. Jag tycker inte det är mycket som slår potatisgratäng med något gott kött
Pepparfilé med gräddsky

Pepparfilé med gräddsky

Skär filén i ca 2 1/2 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna lite med knuten hand. Stöt pepparen i en mortel
Pepparfilè

Pepparfilè

1. skär köttet i ca 2 1/2 cm tjocka skivor,platta ut. Stek i smör i stor panna. krydda, ta upp fileérna. 2. Rör i cremefraiche & grädde i stekpannan rör om noga
Pepparfilé

Pepparfilé

Putsa köttet. Stör samman pepparkornen i en mortel och klappa in i köttet tillsammans med salt. Bryn köttet runt om i smör och lägg över i en form
Helstekt pepparfilé

Helstekt pepparfilé

Dagen innan. Sätt ugnen på 150°. Salta oxfilén. Bryn den runtom i smör och olja i en het stekpanna. Lägg över på en ugnsplåt
Pepparfilé

Pepparfilé

Ugn 200º. Putsa köttet. Stöt samman pepparkornen i en mortel och klappa in i köttet tillsammans med salt
Glöggmingel

Glöggmingel

På tredje advent hade jag bjudit hem nära och kära på glöggmingel hos mig. Från att tänka pepparkakor med mögelost så blev det ett gäng med småplock till slut

Pepparfilé med balsamskum

Skölj ruccolan och skär av de hårda stjälkarna. Portionera upp salladen på fyra tallrikar. Gnid in oxfiléskivorna med svartpeppar och ställ åt sidan

Pepparfilé med fyllda paprikor.

Putsa filén fri från hinnor. Koka pepparsorterna tillsammans i lite vatten 5 minuter. Häll av vattnet och krossa pepparkornen i en mortel

Pepparfilé med citrussky

Blanda skal och saft av citrusfrukterna på ett fat. Lägg biffarna på fatet, täck över med plastfolie och marinera i en timma

Pepparfilé

1. Skär köttet i ca 2 ½ cm tjocka skivor. Stek filéerna i en stor stekpanna. Krydda. Ta upp filéerna och lägg dem på ett fat

Pepparfilè

Krossa vitpepparkornen, gnid sedan in pepparfilen. Stek filen runt om. Ta upp den. Hacka lökarna, bryn dom i pannan

Helstekt pepparfilé

Perfekt att förbereda dagen innan maten ska serveras. 6 personer8-9 hg oxfilé1 tsk salt1 msk smör + 1 msk olja till stekning2 msk honung1 msk grovstött rosépeppar1/2 msk grovstött svartpeppar1/2 msk grovstött grönpeppar1/2 msk flingsaltDagen före servering

Pepparfilé

1.  Putsa köttet. Stör samman pepparkornen i en mortel och klappa in i köttet tillsammans med salt. 2.  Bryn köttet runt om i smör och lägg över i en form