Peppar rostbiff recept

Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

salt, svartpeppar. Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad. Krydda med salt och peppar och stek den i smör så att den får fin färg runtom
Rostbiff i marinad med timjan och honung

Rostbiff i marinad med timjan och honung

Peppar. Lägg rostbiffen i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Vänd ett par gånger så att marinaden fördelas jämt över rostbiffen
Rostbiff med rödvinssås lökringar och sparris

Rostbiff med rödvinssås lökringar och sparris

Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Rostbiff 1,5-2 kgSalt,pepparSmör att bryna i1 köttbuljongtärning1 dl rödvinsparrisredning2 msk maizena4 msk ljummet vattenlökringar1 gul lök0,5 dl vetemjöl0,5-1 dl vitt vin0,5 dl vattenen nypa sockermatolja att fritera isaltKöttetSätt ugnen på 175 graderPutsa köttet om det finns mycket senor. Under denna tid hinner det bli 2-3 grader mer så slut temperaturen blir runt65-67 grader och rostbiffen blir rosa/röd
Rostbiff och rödvinssky

Rostbiff och rödvinssky

Salt och peppar. Rostbiff med rödvinsky är så lätt att göra och kräver inte mycket tid vid spisen då det lagar sig själv
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter

Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter

Krydda rostbiffen med salt och peppar. Rejält med nymalen svartpeppar. Rostbiff. (Vill du ha rostbiffen mer röd tar du ut den vid ca 55°, vill du bara ha den lätt rosa tar du ut den vid 65°). 1 ½ kg rostbiff. 1 tsk nymalen svartpeppar
Rostbiff i ugnen

Rostbiff i ugnen

Salt & peppar. Krydda köttet rikligt med salt och peppar och stek i stekpannan runt så köttets porer stängs hastigt och saften inte rinner ut under tillagningen
Rostbiff med bèarnaisesås

Rostbiff med bèarnaisesås

salt, svartpeppar. I höst tänkte jag snöa in mig lite på stekar (och kanske också långkok) och näst på tur (efter lammsteken) var rostbiff
Rostbiff och primörsallad med örtdressing

Rostbiff och primörsallad med örtdressing

salt & svartpeppar. Inspirationen kommer från Kafé deluxe i Växjö där jag beställde rostbiff med primörsallad och dragoncrème till lunch
Rostbiff

Rostbiff

peppar. Sätt ugnen på 200 grader och gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin. 2,25 kg rostbiff eller innanlår. 2,25 kg rostbiff eller innanlår 1 msk olivolja 1,5 tsk salt peppar 1 tsk rosmarin, finhackad färsk eller smulad torkad
Rostbiff med hasselbackspotatis

Rostbiff med hasselbackspotatis

1,5 kg rostbiff. 1Ugnsrostade körsbärstomater400 g körsbärstomater olivolja flingsalt peppar. 1Rödvinssås2 schalottenlökar 1 morot 2 msk smör, rumsvarmt 2 tsk strösocker 2 tsk tomatpuré 3 dl rött vin 2 krm torkad timjan 4 msk koncentrerad kalvfond 3 dl vatten 1 krm salt 1 krm malen svartpeppar 0,5 msk majsstärkelse. 1Hasselbackspotatis8 fasta potatisar (jämnstora) [ca 600 g] 50 g smör salt malen vitpeppar 2 msk parmesanost, riven