Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Rödvinssåsen var av skedätarslaget och den gräddkokta kålen ska vi snarast möjligt ge oss på igen och då försöka ge den en liten annan prägel
Tillsätt salt, peppar och red av med lite maizenamjöl som du blandar med lite vatten. Min sambo och jag lagade mat och vi gjorde lammracks med en rödvinssås med smak av rosmarin
Häll upp rödvin och tillsätt schalottenlök, lagerblad, timjan och peppar. Rödvinssåsen får reducera tills den börjar tjockna, då tillsätter du hemgjord kalvfond och låter såsen koka ihop ytterligare
Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min. 1 krm vitpeppar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 schalottenlökar 2½ dl rödvin 2 dl vatten 4 msk kalvfond 1 msk tomatpuré 1 krm vitpeppar 1 msk majsstärkelse 100 g Arla® Svenskt Smör
Salt och peppar för avsmakning. Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Smaka av med salt och peppar. Vi gillar sås av "sky"-typ, gärna med rödvin. Så när vi firade Fröken Linda nyligen gjorde vi en fantastiskt god variant med citron- och rosmarin som vi åt med en bit grillad (i panna) entrecôte och vitlöksrostad potatis