”Pasta con aglio e peperoncino”, men inte riktigt på svenska. Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Peperoncino. Det här är en av dom mest klassiska Italienska pastarätterna. Bryn vitlök, peperoncino och eventuellt tomater i olivolja tills vitlöken mjuknar men inte tar för mycket färg
Värm olja och smör tillsammans med peperoncinon i en stor stekpanna. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som räkor och sockerärtor tillreds
Värm olja och smör tillsammans med peperoncinon i en stor stekpanna. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som räkor och sockerärtor tillreds
Det är ju egentligen bara pasta. Spaghetti aglio e olio peperoncino,. Nu är det ju i och för sig inte så ansträngande att slänga ihop denna anrättning, och det är ju en av den här pastarättens charm
Vad gäller pasta och det traditionella med ursprungskultur har vi lärt oss att syditalien, Campania, tävlar med Abruzzo om att vara mest ursprung till pastan