Pelargonkaka recept

Pelargonkaka med limeglasyr

Pelargonkaka med limeglasyr

Sätt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggvispet
Pelargonkakor

Pelargonkakor

Rosafärgat socker100 g strösocker några droppar röd hushålls-/pastafärg. 1Spritsdeg180 g smör, rumstempererat 60 g florsocker 120 g vetemjöl 37 g potatismjöl 1 tsk vatten 4 blad pelargon Doktor Westerlund några droppar rosa hushålls-/pastafärg
Pelargonkakor

Pelargonkakor

smör. 1socker. 1vetemjöl. 1salt. 1pelargonblad, t ex ”Doktor Westerlund”. 1strösocker. 1hallonsylt1. Hacka 4–5 pelargonblad fint

Pelargonkaka med syrénglasyr

Pelargonkaka. Jag experimenterar. både i skallen och i köket. I slutet av den här månaden bör det finnas en Fylla40-tårta att fira med
Mjuk pelargonkaka med glasyr

Mjuk pelargonkaka med glasyr

När vi tittat runt i de stora växthusen bjöd familjen Andersson oss på fika och vad kunde då passa bättre än att bli bjuden på pelargonkaka
Brysselkex med smak av pelargon

Brysselkex med smak av pelargon

Recept på mjuk pelargonkaka med glasyr hittar du här. Här bjuder jag på ännu ett recept på kakor smaksatta med pelargonblad, som jag blev bjuden på av familjen Andersson på Gluggstorps Handelsträdgård

Flädergården & Pelargonhuset 2015

Recept på Mjuk pelargonkaka med glasyr hittar. Det är svårt att hitta mycket gemensamt med pelargoner och fläderbuskar
Pelargonkaka

Pelargonkaka

För några veckor sedan ville Love baka något gott, han är ju värsta fikatoken så att välja ut någon god kaka var svårt, till sist föll valet på denna pelargonkaka som är smaksatt med hackade blad från doftpelargoner "Dr Westerlund" och blad från andra pelargoner som vi hade hemma

Pelargonkaka (glutenfri)

Jag har massor med vackra och doftande pelargoner och för en massa år sedan smakade jag en typ av pelargonkaka på Jamtli men det var en annan typ än denna jag hittade recept på

Mors Pelargonkaka

Vispa ägg och socker poröst. Rör ner bladhacket, margarinet och vetemjöl. Blanda bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner allt i smeten

Pelargonkaka

Smörj och bröa en form ca 20 cm i diameter. Vispa grädden och rör i sockret. Rör ner de övriga ingredienserna och häll smeten i formen

Pelargonkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke

Doftande pelargonkaka

Vispa grädden. Rör långsamt ner sockret och tillsätt ett ägg i taget. Sikta mjöl och bakpulver och rör ner i smeten

Söta minnen

Pelargonkaka från Husprojektet. Nu är det äntligen dags att presentera listan med alla bidrag till förra Månadens sötsak