Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Svart och härlig blev den, min debutburk med egen gele. Om gelé inte har bildats efter 30 minuter måste pektin tillsättas (följ anvisningarna på förpackningen)
Låt inte koka längre än 20 minuter, har det inte blivit gelé då behöver man tillsätta pektin. Krusbärsbuskarna dignade av bär och eftersom fåglarna inte ätit upp dem eller den vanliga krusbärstjuven varit framme skyndade jag mig att plocka bären under helgen
9 dl strösocker per avrunnen liten bärsaft (pektin vid behov). Om gelé inte har bildats efter 30 minuter måste pektin tillsättas (följ anvisningarna på förpackningen). 9 dl strösocker per avrunnen liten bärsaft (pektin vid behov)
Koka annars några minuter till eller tillsätt extra pektin enligt paket eller flaska. 500 gram röda små tomater som babyplommontomater eller cocktailtomater
Citronsyran hjälper bärens pektin att stelna samt har en viss konserverande effekt. Min farmor gjorde ofta kryddgelé som var otroligt god, receptet har tvärr försvunnit
De ger smak samt innehåller pektin. Det blev för geleigt. Vad gör man med 7 kg clementiner. Testade att koka en clementin curd på det, men den smakade inte lika bra som lemon curd
Ämnet som gör att pannacottan stelnar är pektin som man använder till sylt och gelé. Just denna pannacotta blir lite svår att göra med gelésocker multi eftersom man behöver sockret för pektinets skull men redan har i söt choklad