Pekinganka ingefära recept

Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

2 msk färsk ingefära. Klappa in köttet i salt och lägg i kastrullen. Blanda kryddorna och bre ut över köttet
Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

2 msk färsk ingefära. Ugn 125 grader. Köttet tillagas i en kraftig emaljkastrull eller en lergryta, glöm inte att blötlägga lergrytan i ca 1 timme

Pekinganka

Fyll fågeln med purjolök och ingefära och bind upp den. 5 skivor ingefära.  Sätt ugnen på 175°. Skölj ankan och torka den både inuti och utanpå med hushållspapper

Hoisinsås

riven ingefära .  Blanda alla ingredienserna. 1 dl ketjap manis (söt sojasås). 4 msk ketchup. 1 tsk sambal oelek
Mu shu fläsk

Mu shu fläsk

Man brukar äta denna blandning av kött, ägg och grönsaker med samma sorts pannkakor som man har till Pekinganka
Wokade nudlar med anka

Wokade nudlar med anka

Jag gjorde Pekinganka för ett tag sedan (blev inget bloggat om det men nästa gång så…) och fick lite anka över och fick göra en ”resträtt” av detta

Inte Pekinganka

Jag har inga som helst ambitioner att tillaga en riktigt Pekinganka och svarar inte för någon som helst autenticitet men det här blev nåt som eventuellt har vissa likheter med ovan nämnda anka

Chicago yankee wrapper

Man kan utöka fyllningen med grillad kyckling eller finstrimlat kött av stekt pekinganka. Asiatisk wrap med ingefära (bilden)