Pekinganka honung recept

Pekinganka

Pekinganka

dl honung. Traditionellt serveras pekinganka med mandarinpannkakor och grönsaker. Blanda honung, 1 dl varmt vatten och ättiksprit noga
Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

Häll på sesamolja och honung och stek ytterligare ett par minuter. 2 tsk flytande honung. 2 tsk flytande honung
Confiterade anklår i sherry och clementin

Confiterade anklår i sherry och clementin

Gjorde som bekant Pekinganka häromdagen. 1 timmes puttrande i järngryta (bryn låren i lite av fettet först) häller du i 1/2 dl sherry, 1 dl vatten, saften från 1 clementin, 1 tsk honung och 2 tsk koncentrerad kycklingfond

Pekinganka

Tag ut den när den är vackert brun, efter ca 1 timme, och pensla den först med sesamolja och sedan med honung. 2 msk honung eller sirap 
Pekinganka

Pekinganka

Smält honungen i det varma vattnet. Häll honungsblandningen över hela skinnet inklusive vingar, nacke och gump
Konsten att tillaga

Konsten att tillaga

Pekinganka med. Länge har jag gått och funderat på att köpa med mig en hel anka hem, tina upp den och knega igenom hela "pekingankaproceduren"
Bönsåser

Bönsåser

Detta är såsen som man traditionellt använder till Pekinganka. De röda Azukibönan kokas, mosas och blandas med socker (ibland med honung) och man får en söt röd röra

Inte Pekinganka

Jag har inga som helst ambitioner att tillaga en riktigt Pekinganka och svarar inte för någon som helst autenticitet men det här blev nåt som eventuellt har vissa likheter med ovan nämnda anka

Pekinganka

Blanda honung, varmt vatten och ättiksprit noga, så att honungen löser sig i vätskan. 3 msk honung. Dag 1

Pekingkyckling

Blanda ihop honung, hoisinsås och vinäger i en skål. ½ dl flytande honung. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka av kycklingen