Pekinganka anka recept

Pekinganka - LCHF

Pekinganka - LCHF

Traditionellt serveras Pekinganka på Mandarinpannkakor med förvälld salladslök eller späd purjolök, strimlad rå gurka och Hoi Sin-sås
Pekinganka

Pekinganka

Traditionellt serveras pekinganka med mandarinpannkakor och grönsaker. - 2 timmar bör ankan steka. Ta ut ankan och låt den stadga sig 5 minuter innan bröst och lår lossas från skrovet med riktigt vass kniv. 1 anka (c
The duck – sprängfylld pekinganka

The duck – sprängfylld pekinganka

Om det är någonting man bör göra i matlivsväg så är det sprängd anka aka Pekinganka. Anka med böndipp & mandarinpannkakor
Fläskkarré "Pekinganke-style"

Fläskkarré "Pekinganke-style"

På en av restaurangerna jag jobbade på serverades både anka "peking-style" och mu shu-biff i världsklass

Pekinganka

Skölj ankan och torka den både inuti och utanpå med hushållspapper. Lägg ankan i en ugnssäker form och stek fågeln i nedre delen av ugnen
Pekinganka

Pekinganka

Lägg i ankan i ett durkslag. Lägg ankan med bröstet uppåt på ett galler i en långpanna. , Häll ut den köttsaft som finns inne i ankan strax innan den skall skäras upp

Pekinganka

Idag blev det Pekinganka till middag tillsammans med Lamooi och Ooi. m dela ankan åt dig på plats, det enda du behöver göra är att värma (vilket fungerar perfekt i micron) och sen servera, done deal
Wokade nudlar med anka

Wokade nudlar med anka

Jag gjorde Pekinganka för ett tag sedan (blev inget bloggat om det men nästa gång så…) och fick lite anka över och fick göra en ”resträtt” av detta
Konsten att tillaga

Konsten att tillaga

Pekinganka med. Kinesisk stekt anka. Länge har jag gått och funderat på att köpa med mig en hel anka hem, tina upp den och knega igenom hela "pekingankaproceduren"

Nix!

Om det nu inte är Pekinganka förstås. Innan jag skaffade NIX, vilket innebär att jag slipper dumma påringningar från desperata telefonsäljare, brukade säljarna på tidningen Kalle Anka ringa mig stup i kvarten och försöka sälja på mig en prenumeration av deras, i mitt tycke, usla serietidning

Inte Pekinganka

Jag har inga som helst ambitioner att tillaga en riktigt Pekinganka och svarar inte för någon som helst autenticitet men det här blev nåt som eventuellt har vissa likheter med ovan nämnda anka

Pekinganka

Ta ut ankan och låt den stadga sig 5 minuter innan bröst och lår lossas från skrovet med riktigt vass kniv. 1 st anka