Traditionellt serveras pekinganka med mandarinpannkakor och grönsaker. - 2 timmar bör ankan steka. Ta ut ankan och låt den stadga sig 5 minuter innan bröst och lår lossas från skrovet med riktigt vass kniv. 1 anka (c
Lägg i ankan i ett durkslag. Lägg ankan med bröstet uppåt på ett galler i en långpanna. , Häll ut den köttsaft som finns inne i ankan strax innan den skall skäras upp
Idag blev det Pekinganka till middag tillsammans med Lamooi och Ooi. m dela ankan åt dig på plats, det enda du behöver göra är att värma (vilket fungerar perfekt i micron) och sen servera, done deal
Pekinganka med. Kinesisk stekt anka. Länge har jag gått och funderat på att köpa med mig en hel anka hem, tina upp den och knega igenom hela "pekingankaproceduren"
Om det nu inte är Pekinganka förstås. Innan jag skaffade NIX, vilket innebär att jag slipper dumma påringningar från desperata telefonsäljare, brukade säljarna på tidningen Kalle Anka ringa mig stup i kvarten och försöka sälja på mig en prenumeration av deras, i mitt tycke, usla serietidning
Jag har inga som helst ambitioner att tillaga en riktigt Pekinganka och svarar inte för någon som helst autenticitet men det här blev nåt som eventuellt har vissa likheter med ovan nämnda anka