Jag inspirerades av min mammas klassiska efterrätt – tjinuskisås (kolasås med ett finare ord) med frysta röda vinbär, underbar gott där kylan från vinbären gör kolasåsen härligt seg
Vi har en väldigt liten vinbärsbuske med vita vinbär. En pavlova är en marängbakelse/tårta med ett krispigt yttre och en mjuk marschmallowsliknande kärna
Nu är perfekt tid för det när jordgubbar fortfarande finns om än i något begränsad upplaga, hallon och smultron växer som bäst, vinbären är inte längre gröna och körsbären är söta och goda
Vad är egentligen skilnaden på en sådan här gammeldags marängsviss och en pavlova. Skyld og halver en litter jordbær (eller brug hindbær (hallon) + blåbær eller ferskner (pärsikor) + ribs (röda vinbär)
Många äggulor blev det också med den här tårtan samt aiolin jag gjort till köttet, så söndagens sötsak blev en Pavlova med en massa bär, som jag får återkomma till