Den bestod av inkokt persika, vaniljglass och hallonsås. Jag har tidigare skrivit om Pavlova med jordgubbar som är en stor favorit och som jag ofta serverar på min födelsedag i början av juni
Vispa ner siktad maizena och vaniljsocker och vispa en stund. Om man har tröttnat lite på vanlig gräddtårta bakad på sockerkaksbotten ska man definitivt prova göra en pavlovatårta
Vispa i sist maizena och vanilj. Pavlova,. Jag lyxade till den med att lägga först vaniljkräm på marängen, sen grädde och toppade med färska jordgubbar och blåbär
Traditionellt görs pavlova med en lemoncurd som topping (som jag förövrigt har en sockerfri variant av här) men då jag ville hålla den här proteinrik och ändå relativt fettsnål för att kunna gå och småplocka av precis när jag kände för det kletade jag istället på ett tjockt lager av vispad vaniljkasein, passionsfrukt och lite jordnötssmör härifrån som hade en rinnigare konsistens, super för att ringla över- ett perfekt mellanmål med andra ord
Lägg dem, vanilj & saft i en kastrull. Den här tycker jag att ni skall satsa på i år, en pavlova med mascarponecreme, kompott på jordgubbar, fläder & rabarber
Tack vare moussen blev det äggvitor över, som i sig resulterade i en Pavlova. De vuxna fick med kaffesmak och sprit och barnen vanlig med choklad och vanilj
Tidigare har jag bland annat gjort vegansk pavlova på detta vis. dadelkaramell (blötlägg medjooldadlar någon timme, häll av vattnet och mixa sedan dadlarna till en smet, eventuellt med lite vanilj och en nypa salt), jordnötssmör, kokosgrädde, färsk frukt och bär