Rör ner maizena och vinäger. Pavlova är en klassisk och god marängtårta som alltid är lika omtyckt. Jag såg piggare ut, ögonen blev klarare, huden och håret blev bättre, magen mådde bättre, jag fick mer energi och då undrar ni säkert varför jag slutade med det
Vispa äggvitorna och saltet till hårt skum och tillsätt sen sockret gradvis medan du fortsätter vispa till ett stadigt fluff (som inte rinner ut om du håller bunken upp och ner)
Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Här Karins goda Pavlova (på begäran från oss alla i sällskapet), kladdiga vinglas framför stämningsfull brasa, gott vin samt män i fez
Fyll marängen strax innan den serveras med lättvispad grädde och rikligt med frukt och bär, t ex banan, kiwifrukt, passionsfrukt, jordgubbar, persikor, avrunnen fruktsallad från burk kan användas
Var försiktig med marängen som är spröd och går lätt sönder. Vänd i sist vinägern i marängen. Pavlova,. Jag lyxade till den med att lägga först vaniljkräm på marängen, sen grädde och toppade med färska jordgubbar och blåbär
Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Pavlovamed rabarbergrädde och jordgubbar. Det blev en jordgubbspavlova och eftersom vi har rabarbertema den här veckan så använde vi rabarber till fyllningen
Pavlova har blivit en ny favorit vid oss, så sist och slutligen vispade jag ihop en maräng av alla äggvitor med inspiration från Nigellas kokbok ”Nigellas sommarmat”