Pavlova med vaniljvisp recept

Mini Pavlova tårta för två till midsommar - 4 propoints

Mini Pavlova tårta för två till midsommar - 4 propoints

Toppa med olika sorters frukt & bär & citronmeliss. Vispa vaniljvispen och lägg på marängen. Mini Pavlova tårta 4 propoints. 0,75 dl vaniljvisp 8%. Mini Pavlova tårta 4 propoints 2 portioner. 0,75 dl vaniljvisp 8%
Pavlova med hallon och citrongrädde

Pavlova med hallon och citrongrädde

Är en sugen på maräng men står utan rest-äggvitor i kylen så går gulorna bra att ha i grädden, det blir som hemmagjord vaniljvisp
Världens bästa Pavlova!

Världens bästa Pavlova!

Fyll med vispad vaniljvisp och frukt & bär. )Pavlova, 8 portioner4 äggvitor1 nypa salt2,5 dl socker1 msk maizena2 tsk vaniljsocker1 tsk citronsaftFyllning. 2,5 dl vaniljvispFrukt och bär som man gillar, jag valde jorgubbar, kiwi och passionsfrukt. ) Pavlova, 8 portioner
Stor Pavlovatårta 5 propoints

Stor Pavlovatårta 5 propoints

Toppa med olika sorters frukt & bär & citronmeliss och pudra över florsocker. Vispa vaniljvispen och lägg på marängen
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Den ena är en supersmarrig Pavlova, som vi bakade första gången redan i somras och som jag sedan bakat en tre-fyra gånger efter det

Födelsedag och skottlossning

Tårtan jag fixa idag fick bli en Pavlova för att hålla nere pointsen. Väckte honom i morse med skön(krax)sång hehehe,,,min morgonstämma suger
Pavlova med bär

Pavlova med bär

Denna variant görs medvaniljvisp, vilket får smaklökarna att dansa lite extra. Lägg första botten på ett tårtfat och bred ut den vispade vaniljvispen samt ett lager bär
Marängtårta med bär - Pavlova

Marängtårta med bär - Pavlova

Fyll den kalla marängen med vispad grädde eller Vaniljvisp. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg rikligt med frukt och bär överst

Marängtårta med bär - Pavlova

Fyll den kalla marängen med vispad grädde eller vaniljvisp. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg rikligt med frukt och bär överst
Midsommarfirande!

Midsommarfirande!

En härlig sillunch med snaps & sånger intogs såklart. Vispa vaniljvispen och lägg på marängen. Sen blev det tipspromenad med efterföljande kaffe & tårta

Marängrulle Pavlova

Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t. Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor. Vill du dra ned på fetthalten något i fyllningen så vispa 1 1/2 dl vaniljvisp (12 % fett, Milda) och blanda med 1 1/2 dl mellangrädde (27% fett)