Fyll med vispad vaniljvisp och frukt & bär. )Pavlova, 8 portioner4 äggvitor1 nypa salt2,5 dl socker1 msk maizena2 tsk vaniljsocker1 tsk citronsaftFyllning. 2,5 dl vaniljvispFrukt och bär som man gillar, jag valde jorgubbar, kiwi och passionsfrukt. ) Pavlova, 8 portioner
Denna variant görs medvaniljvisp, vilket får smaklökarna att dansa lite extra. Lägg första botten på ett tårtfat och bred ut den vispade vaniljvispen samt ett lager bär
Vispa vaniljvispen och lägg på marängen. Krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering. Krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja
En härlig sillunch med snaps & sånger intogs såklart. Vispa vaniljvispen och lägg på marängen. Sen blev det tipspromenad med efterföljande kaffe & tårta
Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t. Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor. Vill du dra ned på fetthalten något i fyllningen så vispa 1 1/2 dl vaniljvisp (12 % fett, Milda) och blanda med 1 1/2 dl mellangrädde (27% fett)