Pavlova med jordgubbar recept

Pavlova med jordgubbar/blåbär

Pavlova med jordgubbar/blåbär

Underbara pavlova. Finns inge godare än marängtårta som toppas medjordgubbar och blåbär. 
1 liter jordgubbar
. 1 ask med blåbär. Skiva 1 liter jordgubbar
Pavlova med jordgubbar och pistagenötter

Pavlova med jordgubbar och pistagenötter

Toppa medjordgubbar och servera direkt. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut marängmassan i en rektangel (ca 22x17 cm). 1 l jordgubbar. 3 äggvitor 0,25 tsk citron, pressad 175 g socker 15 g pistagenötter 3 dl vaniljkvarg, 0,2% 1 l jordgubbar
Pavlova med jordgubbar & lemoncurd

Pavlova med jordgubbar & lemoncurd

Här Karins goda Pavlova (på begäran från oss alla i sällskapet), kladdiga vinglas framför stämningsfull brasa, gott vin samt män i fez
Pavlova med jordgubbar och rabarber

Pavlova med jordgubbar och rabarber

Den var god, men jag tycker att klassisk pavlova är godare. Låt marängerna svalna och garnera dem precis före servering med rabarberkompott, jordgubbar och löst vispad grädde
Pavlova med jordgubbar

Pavlova med jordgubbar

Smörj med smör och pudra över mjöl. Rensa och skiva jordgubbarna, lägg undan några till garnering. Bred jordgubbarna över marängen
Pavlova med lime och jordgubbar

Pavlova med lime och jordgubbar

Här är en ljuvligt god pavlova jag åt i helgen som gick. Men jag vispade en jäkla bra limegrädde och skivade på söta jordgubbarna och hyvlade över vit choklad
Pavlova med jordgubbar och rabarber

Pavlova med jordgubbar och rabarber

Pavlovamed rabarbergrädde och jordgubbar. Det blev en jordgubbspavlova och eftersom vi har rabarbertema den här veckan så använde vi rabarber till fyllningen
Pavlova med jordgubbar

Pavlova med jordgubbar

En somrig variant på pavlova som vi gjorde i påskas.   Kan bara bli bättre med sommarens jordgubbar.   Vispa äggvitorna med saltet till en fast smet
Pavlova med Jordgubbar och Rabarberkompott

Pavlova med Jordgubbar och Rabarberkompott

Här kommer mitt andra försök medpavlova. Jag måste säga att det finns en viss försiktighets teknik som krävs när man gör en pavlova, speciellt om man som jag vill bygga den på höjden