Överst på pavlovan hittar man ett ordentligt lager medfärskabär, allt efter smak och säsong. En pavlova är en marängbakelse/tårta med ett krispigt yttre och en mjuk marschmallowsliknande kärna
Så då åker vi till Väsby och firar midsommar med sill, lite grillat och säkert en del färskabär. En segkrispig pavlovamed gräddig vaniljfyllning och massor av bär och passionsfrukt
En favorit är annars pavlova, som är en slags marängtårta men nu testade att göra bottnarna i formar istället och dom blev väldigt snygga med lite rustik-känsla
Dessa minipavlovor med smak av limegrädde och färskabär är supergoda och lätta att göra. När marängen är klar och har fått svalna klicka ut lite grädde på marängen och toppa medbär
Gör i ordning pavlovorna en kort stund före servering genom att skeda på generöst med lemon curd och toppa med vispgrädde och skivade jordgubbar (eller något annat färskt bär)
Vispa grädden och bred ut över marängen, dekorera medfärskabär. Hon har fått på sig en sommaroutfit med en nyckelpigaklänning, persikofärgade byxor och en blå kofta och är hur söt som helst =) Det ska bli sill till lunch idag och sen grillat till middag så jag hoppas att det kommer att vara fint väder eller i alla fall uppehåll idag så man slipper ta med sig paraplyn till midsommarstången