Men eftersom jag inte är så förtjust i clementiner eller apelsiner som det receptet innehöll tänkte jag till för at hitta något annat juligt och gott till min variant
Apelsincurd1 citron, saft och skal (ekologisk) 1 apelsin, saft och skal (ekologisk) 3 dl strösocker 2 ägg 100 g smör, kallt. Servering2 apelsiner 3 dl vispgrädde ev färsk citronmeliss
» Smoothie med blåbär och apelsin. Det kan vara så att olika varianter av pavlova upptar ungefär 25% av det utrymmet men det bjuds även på den saftigaste banankakan (hemligheten är att vispa äggvitorna separat), världens godaste kladdkaka (som är perfekt kladdig) och chokladbollar med dadlar, sötsalta nötter och massor med annat
Årets recept är i alla fall min favoritbakelse efter pavlova – budapestbakelser. En klassisk budapestrulle behöver nog innehålla apelsin och hasselnötter tror jag
« Sill med apelsin, rosmarin och chili | Rostade kikärter med vitlök, chili och paprika ». Jag älskar ju maräng så det blev pavlova tårtor och alla verkade gilla dem, det blev inga rester i alla fall
Lägg på resten av grädden och på med björnbären & filéad apelsin, färdig att serveras. Pavlova - marängtårta med grädde & bär 2 marängbottnar 5 dl grädde 1 dl lemon curd (kan uteslutas) 500 g bär (250g blåbär & 250g björnbär för min del) 1 apelsin 2 bananer Maräng. 1 apelsin
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt 1 msk socker och vispa i resten lite i sänder. Smeten ska vara blankt och bilda toppar när man med sked tar upp lite smet som får falla från bunken
Pavlova med mascarponekräm. Jordgubbar är ju inte i säsong såhär års och smakar därmed i princip ingenting, så välj gärna något annat, t ex apelsin eller kanske frysta bär