Då du bakar en pavlova skall du komma ihåg att använda så färska ägg som möjligt, vispa ner (finkorniga) strösockret långsamt i flera omgångar och komma ihåg att inte vispa marängen alltför länge så konsistensen inte lider
Vispa äggvitorna vita och fasta. Nu när påsken är här och man ska träffa släkten så kan det vara bra att kunna slänga ihop något lite snabbt, därför detta recept på en underbart god pavlova med limecurd
Vispa ihop äggvitorna med saltet till ett hårt vitt skum. -) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Jag hade denna Pavlova som tårta på min födelsedag senast. Vispa äggen lätt, häll ner dem i kastrullen och rör om, helst med en träsked