Pate vin recept

Vin chaud – köttbullar & revbensspjäll

Vin chaud – köttbullar & revbensspjäll

Testa i så fall den franska varianten Vin chuad, i mitt tycke oändligt mycket godare. I Det öde landet skriver TS Eliot att april är den grymmaste av månader
Två gånger paté

Två gånger paté

champinjonskivorna i paten innan du steker den i ett vattenbad i ugnen. 1 dl rött vin. 1 dl rött vin. Ni som följer mig på Instagram har garanterat inte missat att jag gjorde paté förra helgen
Fransk lantpate

Fransk lantpate

Blanda i kryddorna, vinet och calvados tills du får en bra smet. Det här är första gången jag provar att göra pate
Grönpepparpaté med rödlöksmarmelad

Grönpepparpaté med rödlöksmarmelad

Lägg i äpple, häll i vin, vinäger och honung. 2 msk rött vin. 2 msk balsamvinäger vit. 2 msk rött vin. 2 msk balsamvinäger vit
Gryta till måndag.

Gryta till måndag.

Det röda vinet som vindrickarna fick smaka för första gången var allas vår Per Morbergs bidrag till sortimentet på gröna lyktan
Sauternesgelé

Sauternesgelé

Häll Sauternesvinet (kan även vara annat sött vitt vin på övermogna druvor, t. Lägg gelatinbladen i vatten, så att de löser sig
Rillette - på fläskkött

Rillette - på fläskkött

Slå på vitt vin och fyll på med vatten så att köttet precis täcks. Rätten lär har kommit till i Frankrike i trakterna runt Le Mans någon gång på 1400-talet och då gjorde man den på hösten, så hade man mat hela hösten och vintern på grund av den långa hållbarheten och faktiskt ända till våren om den förvarades i någon sval källare. 1 dl vitt torrt vin. 1 dl vitt torrt vin
Godis på burk

Godis på burk

2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin. Foto. Jurek Holzer. Ett superenkelt recept som jag hittade på baksidan av ett fikonpaket och tar mig friheten att återge här
Kräftpaj och ännu ett rosévin

Kräftpaj och ännu ett rosévin

Igår testade vi ännu ett nytt rosévin, även detta från Julian Faulkners vingård i Provence, Jules Rosé IGP Méditerranée
Älgpaté & lite annat smått och gott

Älgpaté & lite annat smått och gott

Portvin valde vi ha använda i våran paté, detta portvin med inslag av blåbär och muskot passade bra. Annars går det bra med vanligt vin eller varför inte ett par stänk whiskey eller cognac kanske
Kycklingleverpaté

Kycklingleverpaté

½ dl torr sherry, portvin eller madeira. Kör till en slät smet i en matberedare tillsammans med kryddor, fiberhusk och vin