Pate mjölk recept

Pate a choux

Pate a choux

Koka upp vatten, mjölk, socker och smör i en kastrull. Häll mjölken i en kastrull och dela den halva vaniljstången på längden, skrapa ur fröna i mjölken och lägg även i den urskrapade vaniljstången (i höljet sitter massor av smak)
Potatispaté à la Västerbotten

Potatispaté à la Västerbotten

1 kg potatis 2 dl västerbottensost riven 2 dl kryddgrönt t ex persilja, dill och 2 krm dragon 1-1 /2 tsk salt 1 krm vitpeppar vitlöksklyftor ev 1-2 pressade 4 st ägg 3 dl matlagningsgrädde eller mjölk Ugn
Viltleverpaté

Viltleverpaté

Skär levern i bitar och lägg dem i mjölk ett par timmar. Mjölk. Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform, 1 ½ liter, med baconskivor, lite omlott
Potatispaté

Potatispaté

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och salt. 3/4 dl standardmjölk. 3/4 dl standardmjölk. Idag har jag gjort potatispatén som ska serveras till hjortfilén i morgon
Varm potatispaté med västerbottensost

Varm potatispaté med västerbottensost

Vispa ihop ägg, kesella, mjölk och senap och häll i formen. 1 dl mjölk. Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform som rymmer ca 2 liter
Èclairs franska bakverk

Èclairs franska bakverk

Jag brukar alltid blanda grädde med mjölk istället för att använda bara mjölk. Vispa marsán med mjölk och 2 dl grädde. Börja med 4 dl mjölk och addera mer ifall krämen är för tjock
Choklad- och kolapaj med cointreaugrädde

Choklad- och kolapaj med cointreaugrädde

Det kommer läcka ut lite kondenserad mjölk genom hålen, blir det för mycket gör man bäst i att skrapa bort det med sked så det inte hamnar i vattnet

Chokladdoppad Éclair

Innan vi ens börjar sätta igång med receptgenomgång och beskriva pate à choux-degen bör vi gå igenom ett par redskap du måste ha för att lyckas
Ostpaté med valnötter

Ostpaté med valnötter

Vispa ihop ägg, mjölk, potatismjöl, peppar och timjan. 3 dl mjölk. Skölj och skär zucchinin i små tärningar och strimla purjolöken fint
Petit choux med mördeg

Petit choux med mördeg

PATE A CHOUX. Koka ihop vatten, smör, salt, socker och blanda i mjölk pulver och låt koka en liten stund
Vaniljpaj / Flan pâtissier

Vaniljpaj / Flan pâtissier

VaniljkrämHa mjölk, grädde och vaniljen i en kastrull, koka upp och stäng sedan av plattan. Häll en åttondel av mjölkblandningen över äggen och vispa dem samman
Fin fylld fiskpaté

Fin fylld fiskpaté

Sätt igång maskinen och späd samtidigt med grädde och mjölk. 2 dl mjölk. Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur
Gougeres med comtékräm – recept

Gougeres med comtékräm – recept

Spritsa paté choux degen på ett bakplåtspapper, i storleken av en femkrona. 250 g mjölk. Deg. Mät upp alla ingredienser och värm upp mjölk, vatten, smör, salt och socker på låg värme

Potatispaté med västerbottenost

Potatispaté med västerbottenost till 4-5 personer 1 kg potatis 3 ägg 4 dl matlagningsgrädde och/eller mjölk (om du gör den dagen innan, lägg till 0,5 dl så att den inte blir torr dagen efter) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1-2 pressade vitlöksklyftor 1,5 dl riven västerbottenost Skala och skiva potatisen mycket tunt
Potatispaté

Potatispaté

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll mellan varven och avsluta med gräddmjölken. 1 dl mjölk. Ugn 175°
Fisk och skaldjurspaté

Fisk och skaldjurspaté

Späd med mjölken och kör till en slät massa. 1 dl mjölk. Kör fisk, salt, peppar och potatismjöl i matberedaren