Pate bacon recept

Paté med nötfärs, bacon och champinjoner

Paté med nötfärs, bacon och champinjoner

Finhacka fläsket/baconet. 150 g rökt sidfläsk (vi tog bacon). Fräs baconet i en klick smör, tillsätt champinjonern, lök och vitlök och låt fräsa med ca 5 minuter. bacon, champinjoner, kycklinglever, nötfärs, paté 150 g rökt sidfläsk (vi tog bacon)
LCHF paté och citrusglaserad lök

LCHF paté och citrusglaserad lök

Stek bacon och lägg över i bunken med löken. 1 paket bacon, finhackad. 8-10 portioner. 1 gullök, hackad1 rödlök, hackad
Två gånger paté

Två gånger paté

champinjonskivorna i paten innan du steker den i ett vattenbad i ugnen. Här ser ni patén serverad på en sallad tillsammans med kapris och stekt bacon, jag kan också tillägga att jag adderade några skivor brieost i efterhand vilket satte pricken över i
Lantpaté med champagnegelé och bacon

Lantpaté med champagnegelé och bacon

Dela baconskivorna tvärsöver. Toppa med bacon och svamp. 4 skiva bacon. Champagnegelé. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 5 minuter
Lantpaté med kycklinglever och soltorkade körsbärstomater

Lantpaté med kycklinglever och soltorkade körsbärstomater

Klipp baconet i lite mindre bitar. Mixa kycklinglevern fint tillsammans med bacon i matberedaren. 450 g färsk kycklinglever500 g blandfärs1 paket bacon1 liten gul lök1 stor vitlöksklyfta1 msk olivolja2 msk Toscana Mix från The Spice Tree½ msk salt2 msk potatismjöl3 ägg2 dl valfri gräddeca 1 dl soltorkade körsbärstomater i oljaHacka lök och vitlök mycket fint, och fräs lätt utan att ta färg i olivolja. 1 paket bacon
Viltleverpaté

Viltleverpaté

Vänd ner smeten i formen och vik över baconskivorna. Klä en avlång brödform, 1 ½ liter, med baconskivor, lite omlott. 2 pkt bacon à 140 g

Chokladdoppad Éclair

Innan vi ens börjar sätta igång med receptgenomgång och beskriva pate à choux-degen bör vi gå igenom ett par redskap du måste ha för att lyckas
Kycklinglevermousse med kapris och sardeller

Kycklinglevermousse med kapris och sardeller

det var tillsammans med bacon det enda jag erkände för mig själv att jag verkligen saknade under mina förvirrade år som vegetarian, men lever , det föll mig verkligen inte i smaken
Lantpaté -  den perfekta fredagsmaten

Lantpaté - den perfekta fredagsmaten

Enda smolket i bägaren var att jag inte hade haft möjlighet att införskaffa riktigt bacon. Därför fick det bli vanligt bacon denna gång
Ernsts kryddiga viltpaté

Ernsts kryddiga viltpaté

Klä en eller två mindre brödformar med bacon, låt bacon hänga ut över kanten så att det går att klä patén på ovansidan
Timbal

Timbal

Blanda, köttfärsen med salt och peppar, äggulor, bacon och mjöl. Jag utgick från receptet jag hittade i kokboken men la till lite extra smaker i form av 1 paket bacon, citronzest och extra mycket persilja. Timbal, 5-6 portionerca 450 g blandfärs1,5 tsk salt2 kryddmått svartpepparca 140 g bacon2 msk vetemjöl1 msk potatismjöl3 ägg1,5 dl mjölk1 dl grädde1 kruka persilja, hackad1 citron, zestDela äggen och finhacka baconet, gärna i mixer tills det blir som malet. ca 140 g bacon
Lantpaté

Lantpaté

Hacka ett paket bacon fint. Blanda färs, baconhack och kött-tärningar i en bunke. Lägg salvia i botten och fodra med baconskivor så de överlappar varandra och hänger ut över kanten
Kaninpaté

Kaninpaté

Skär kaninkött, lever och bacon i bitar. Blanda kaninkött, lever, bacon, grönpeppar och timjan och kör genom köttkvarn

Hundbesök och Bröd

Som vanligt blev det äggröra (Hemingway style) med knaperstekt bacon. Idag har vi besök av en väldigt söt Rhodesian Ridgback tik