Jag fick ett sjukt pastasug i veckan så jag spontangjorde en pastamiddag med massa härliga smaker. Jag började med att göra egen lchf-pasta, klicka här för receptet på den
Pasta är ju kanske det bästa jag vet i matväg, och om jag får säga det själv så är jag en jävel på att göra vegetariska rätter på det som råkar finnas i köket
Lägg pastan i pastatallrikar och fördela såsen över pastan. Såvida man inte tillverkar sin egen tortellini, är detta en både snabb och god pastarätt att tillaga
 Häll upp i pastatallrikar, Strö färsk persilja över.  Foto. Mia 688 kcal/port med 500 g pasta ( 100 g okokt pasta är 360 kcal ) 4 port  2 pkt Må gott kotlettbacon à 120g 3 st schalottenlökar, finhackade 1 vitlöksklyfta finhackad 1 st zucchini 1 tsk olivolja 250 g ricottaost Salt & svartpeppar 1 nypa persilja, gärna färsk 1 paket (500g) Barilla Bucatini n9 (spagetti)  Eller valfri mängd  Koka upp pastavattnet
Bottna pastatallrikarna med färsk spenat, lägg på pastan och toppa med parmesanost och svartpeppar. smakrik höstpasta med kantareller och salsicciakorv
Härliga vårliga färger i pastatallriken, we liki. Dags för pasta är det denna onsdag, ni vet den där fredagspastan som numera går under namnet torsdagspastan hemma i det Mårtenssonska köket
Men lyckat blev det som sagt i alla fall och av mig och vår bror fick hon ett middagskit bestående av 1 paket gräddsåspulver, 1 paket Gammeldags makaroner, 1 batteridriven såsvisp och 1 pastatallrik
Lägg upp pasta i 4 pastatallrikar eller djupa tallrikar. Pasta med gorgonzolasås är ju en klassiker. Här ”pimpade” jag den med strimlor av rosastekt ryggbiff, pappardelle con gorgonzola e tagliuzzato manzo
Lägg upp pastan i pastatallrikar och blanda ner peston direkt i tallriken istället. När pastan nästan är redo att hällas av, sleva ut lite av det kokheta pastavattnet i pastatallrikarna så att de blir varma (ok lite överkurs kanske, men det är gott med varm pasta och att värma tallrikarna hjälper faktiskt att hålla den varm