4 port. ½ fint skivad purjolök1 röd paprika i bitar1 pkt bacon i mindre bitar1 dl creme fraiche2 dl mjölk2 msk fransk senap1 liter pastaspiralersalt och pepparGör så här
Koka pastan enligt förp. skär laxen i mindre bitar. blanda grädden med tomatpuré och kryddor. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök & lök & spenaten
Koka upp lätt saltat vatten till pastan. Under tiden vi väntar på vattnet så tärna ner baconet, knaperstek baconet och häll upp det på lite hushållspapper så det mesta av fettet får rinna av
1. Koka upp pastan och grönsakerna. 2. Häll över det i en stor skål, tillsätt pastasåsen. 3. Krydda lätt med salt&peppar, för lite mer krydda så kan man ha i cayennpeppar
Ett vardagsalternativ till tacos. Tacoköttfärs blandat med krossade tomater, majs och crème fraiche. Häll röran över pastarör, toppa med en ostsås och gratinera tacolådan i 15 minuter
En enkel men smakrik pastarätt med champinjonkvartar och körsbärstomater. Jag tycker det är gott med rigatoni (stora pastarör) till kött eftersom det är mycket tuggmotstånd i den pastasorten
Nu närmar sej helgen med stormsteg, känner ni det. Jag kan i alla fall lova att vi tillhör dom i landet som gör det, även om jag har förstått att vi än så länge har fått det ganska lindrigt
Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Koka broccolin. Rumstemperera köttet. Skär det i strimlor och stek det i het stekpanna med smör, ca 1 minut
Den här rätten go´vänner är inte riktigt till för den som har bråttom. Jag erkänner utan förbehåll att det är lite pickligt och kladdigt att få till det, men man får lön för mödan
Härom veckan gjorde jag canneloni för första gången, och hör och häpna, det blev riktigt lyckat. Orginialreceptet kommer härifrån, men jag gjorde om det litegrann, så här kommer min version
Hej hopp. Då var det onsdag igen. Onsdagspasta. Till det tycker jag ni ska ta er ett gott glas rött. det är ni värda Själv har jag varit enormt sugen på rött vin, och när Herr O fyllde år för några veckor sedan fick han två flaskor AMARONEVINER i present