Pastadeg. Skär parmaskinkan i småbitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och skinka tillsammans med rivet citronskal, peppar, rosmarin och timjan ca 1 minut. 40 g parmaskinka
Lite tips om pastadeg. Du kan fylla en öppen lasagne med det du vill, rökt fisk, skinka av något slag svamp, ost, grönsaker eller biff och wookade grönsaker som ovan
Medan pastan vilar sköljer och skivar du champinjonerna, fixar med rivosten, tar fram skinka, tar en pilsner, pussar din partner eller filosoferar om livet
Pastadegen. 100 g lufttorkad skinka, mkt finhakcad. 100 g lufttorkad skinka, mkt finhakcad. I flera, flera år har jag tänkt att jag måste testa det här med att göra egen ravioli, agnolotti eller tortellini
till pastadeg. kokt skinka (jag brukar köpa Bröderna Carlssons med max e-nummer). Lägg på varje lasagneplatta en skiva parmesanost, skinka, zuchinni och ostskiva igen
Mixa kycklingen med skinkan/baconet i mixer eller med stavmixer till en finhackad massa. Kavla ut pastadegen mycket tunt med kavel eller pastamaskin på mjölat bakbord, sporra ut rundlar om ca 5 cm i diameter och lägg ½ tsk fyllning mitt på varje rundel. 2 skivor lufttorkad skinka eller 4 skivor bacon
Hur du gör egen färsk pastadeg kan du se i ett tidigare inlägg. - kesella och rökt eller kokt skinka. . Efter all julmat och smarriga nyårsmenyer är jag verkligen sugen på att laga något helt annat, till exempel egen pasta
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…