Pastadeg mjölk recept

Delizie på egen pastadeg

Delizie på egen pastadeg

Hur man gör en bra pastadeg är nog i första hand mannen specialitet hemma hos oss. Hur man gör pastadegen hittar du i ett tidigare inlägg
LASAGNE PÅ HEMMAGJORDA PASTAPLATTOR

LASAGNE PÅ HEMMAGJORDA PASTAPLATTOR

Det blir mer pastadeg än det behövs till lasagne. Vispa i mjölken lite i taget, lägg i ost, koka upp och låt småputtra i ca
Laxravioli på halländskt vis

Laxravioli på halländskt vis

I detta fall gjorde jag egen pastadeg på durumvete och riktigt färska ägg i propotionerna. Smula i buljongtärning och vispa i grädde och mjölk
Cannelloni med spenat

Cannelloni med spenat

Det går säkert bra att byta ut den hemmagjorda pastadegen mot köpta färska lasagneplattor, men jag har aldrig gjort det och vet därför inte hur mycket det går åt eller hur resultatet blir
Mohnstrudel

Mohnstrudel

Häll mjölet i en vidbottnad bunke och gör en grop i mitten, precis som när man gör hemgjord pastadeg
Lasagne verdi al forno

Lasagne verdi al forno

Dela pastadegen i tre delar och kavla ut en del i taget på mjölat bord, degen ska bli mm-tjock. Ta av den från värmen och rör efter 1 minut ner mjölken. 5 dl mjölk
Lasagne på högrev med hemgjord pasta

Lasagne på högrev med hemgjord pasta

Blanda och knåda ihop pastadegen. Under värmning och vispning häll ner mjölken lite i taget. 1 liter röd mjölk. 1 liter röd mjölk
Kronärtskocka, Canneloni, Kalvrullader

Kronärtskocka, Canneloni, Kalvrullader

Ägg till pastadeg. Mjölk. Mjöl till pastadeg. Gör en tjock bechamelsås med smör, mjöl och mjölk. kalv, kronärtskocka, pancetta, pasta, vegetarisk 3 stycken Mjöl till pastadeg
Vegetarisk lasagne med aubergine och mozzarella

Vegetarisk lasagne med aubergine och mozzarella

Pastadeg. Vispa ihop mjölken och mjölet i en gryta. Pastadeg. Pastadeg. Exakt hur många plattor som går åt kan jag tyvärr inte svara på, men pastadegen i receptet nedan vägde i alla fall ca 320 g. 5 dl standardmjölk (3 % fett). ca 4 portioner Pastadeg. 5 dl standardmjölk (3 % fett)
Röd eller grön pastadeg

Röd eller grön pastadeg

1 1/2 dl Mjölk. Nedan angivna mängder gäller till en deg. Grön pasta. Koka spenaten i 1 1/2 dl vatten. Låt den rinna av ochpressa ut vattnet, som ska tas tillvara