Jag ska försöka ta mig tid att införskaffa en, inte bara för att man skulle tjäna så mycket tid, utan dessutom därför att det är så svårt att kavla pastadegen så tunn som en pasta maskin så lätt kan göra
Platta ut pastadegenmed fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar. Blanda spenaten medricottaost och smaksätt med flingsalt, svartpeppar och riven muskotnöt
När jag gjorde mina glutenfria potstickers häromdagen, fick jag för mig att den där degen antagligen också skulle kunna fungera som en glutenfri pastadeg, med lite modifikationer
Pastadeg. Dessa mycket smarriga cannelloni, fyllda med tre sorters ost, käkade vi för ett tag sedan. Blanda ihop alla ingredienser till pastadegen, för hand eller i en matberedare (arbeta inte degen för länge)
Pensla sedan med vatten rund fyllningen och vik över pastadegen. I detta fall gjorde jag egen pastadeg på durumvete och riktigt färska ägg i propotionerna
Det går säkert bra att byta ut den hemmagjorda pastadegen mot köpta färska lasagneplattor, men jag har aldrig gjort det och vet därför inte hur mycket det går åt eller hur resultatet blir
Gör pastadegen. Hacka upp den uppsvälda porcinin och blanda medricotta, salt och peppar. Jag hittar nästan alltid något som jag inte hade tänkt köpa från början, men som sedan ändå får följa med hem