Jag har gjort 2 olika pastadegar, en med lantvete & dinkel, samt en med emmer & enkorn. Själva arbetsinsatsen är inte så stor, men pastadegen behöver 2 dygn på sig innan den är klar, men tror mig, det är värt det. 0,5 dl mandel. 0,5 dl mandel
Gör pastadegen och låt den vila under tiden som du gör fyllningen. Receptet är ett hopkok kan man säga, men originaltanken kommer från Zeta och mandelröran kommer från Lotta Lundgren
Vi använde en bit pastadeg som vi hade förvarat i frysen och det fungerade alldeles utmärkt. Lägg soltorkade tomater, basilika, parmesanost och mandel i matberedare
Resten av pastadegen förvandlades till tagliatelli som åts med hemgjord pesto. Pastadeg (2 portioner)Ca 2 dl vetemjöl (mängden beror på hur stora äggen är)2 dl dumumvetemjöl2 äggHäll mjölet i en hög på bakbordet. Pesto1 kruka basilika1 dl pinjenötter eller motsvarande mängd skållad mandel50 g lagrad parmesan½ dl olivolja, gärna en smakrik, fruktig sort1 vitlöksklyftaSalt och svartpepparJag gör det lätt för mig, lägger alla ingredienser i lilla mixern och hackar ihop dem