Pastadeg buljong recept

Tortellini i buljong

Tortellini i buljong

Gör tunna plattor av pastadegen. Det här är nog bland det godaste som finns. Problemet är att det tar lång tid att göra
Cappelletti i buljong

Cappelletti i buljong

Upprepa tills pastadegen är slut, fyllningen är slut eller du har tröttnat. Buljong, ljus med kött och kyckling
Ravioli med olika fyllningar och valnötsås

Ravioli med olika fyllningar och valnötsås

Vi har en pastamaskin, men man kan använda färdigköpt pastadeg och kavla själv. )3 dl grädde1 ½ dl vitt torrt vin2 msk kalv eller grönsaksbuljong1 - 2 vitlöksklyftor, pressade½ dl parmesan, riven½ dl mozzarella, riven½ dl ricottasalt och peppar20 valnötter, finhackade och man vill lyxa till det, tillsätt 20 gr rostade pinjenötter. Lägg i buljong och låt koka ca 5 minuter
Lasagne verdi al forno

Lasagne verdi al forno

Dela pastadegen i tre delar och kavla ut en del i taget på mjölat bord, degen ska bli mm-tjock. Rör ner tomatpuré, oregano och buljong, salta sparsamt, peppra
Lasagne på högrev med hemgjord pasta

Lasagne på högrev med hemgjord pasta

Blanda och knåda ihop pastadegen. Häll i tomater, vin, buljong och torkad svamp i grytan. 1 grönsaksbuljongtärning. 1 grönsaksbuljongtärning ca 3 msk kalvfondskoncentrat
Buljongkokt ravioli

Buljongkokt ravioli

Utgångsläget är en rejäl högrev och en pastadeg. Slutresultatet en smakrik buljong full av härlig ravioli med mör kött- och ostfyllning
Gäddravioli med ärtpuré

Gäddravioli med ärtpuré

Kavla ut pastadegen så tunt du orkar. 200 gr gädda (kokt) 2 msk creme fraiché 1 äggula 3 msk dill hackad salt Koka gäddan i vatten eller buljong
Räklinguine

Räklinguine

Det var bara att jobba ihop pastadegen och börja veva pastamaskinen. 3½ dl fiskbuljong. Häll i buljongen, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. 3½ dl fiskbuljong
Ravioli med kål- och ankfyllning

Ravioli med kål- och ankfyllning

Blanda i ankköttetSedan är det bara att kavla pastadeg och fylla raviolis. Vi blandade kålspadet med lite underbar ankbuljong och hällde på raviolin och så serverades den konfiterade ankan skuren i bitar till
Ravioli på portabello

Ravioli på portabello

Pastadeg. Så det blev ravioli på portabello med buljong, rostad mandel, brynt haricote vertes, parmachips och riven parmesan

MITT NYÅRSFIRANDE OCH NYÅRSMENY

Man kan antingen kavla ut pastadegen eller använda pastamaskin om man har det. Ös raviolin med buljongen några gånger under tiden den är i ugnen
Pumparavioli med gremolata

Pumparavioli med gremolata

luft som bildats mellan pastadegen kring fyllningen. Blanda tre ägg, en äggula, mjöl och vatten till en slät och elastisk pastadeg i en degblandare ca 10 minuter, eller 15 minuter om den knådas för hand. Skala och skär pumpan i grova bitar och koka den mjuk i buljongen (1 tärning + 5dl vatten). Kavla ut pastadegen i omgångar på ett mjölat bakbord till en avlång remsa, ca 15 x 30 cm. 1 st tärningar Grönsaksbuljong