Köttet strimlades och stektes med schalottenlök, fick smak av sherry, svamp och tryffelcrème, tryffelolja och tryffelsalt samt vitpeppar och lite körvel
Tillsätt citronskal, tryffelolja, ruccola samt parmesan. Den här pastarätten går både snabbt och är lite vardagslyxig – perfekt att servera en fredagskväll ihop med ett glas rött
Jag kokte pastan al dente, blandade den med lite smält smör för att den inte skulle klibba och för att ge lite smak, sen smaksatte jag med tryffelolja och rikligt med parmesan
Tryffelolja. Färsk pasta, tagliatelle. Men innan dess vankades ju det givetvis onsdagpasta, som kvällen till ära bjöd på tryffel och kyckling, och jag kunde lätt tagit lite mer av den där tryffeln
Denna pastarätt med pappardelle, en bredare variant av klassisk tagliatelle (bandspaghetti), är dessutom vegetarisk men det finns så många fina smaker att njuta av så det tänker man inte ens på
Koka pastan al dente, alltså med tuggmotstånd kvar, i lättsaltat vatten. Fräs detta i olja/tryffelolja tills vätskan försvunnit, men utan att svampen och löken fått färg