Jag vill minnas att pastasåsen hette "Stefan Edbergs ost och skinksås", el. 1 tsk timjan. 1 tsk timjan. Det här receptet hittade jag och mamma i tidningen Allers för, ja säkert 20år sedan, och har varit en favorit sedan dess
I onsdags på jobbet vankades det pasta med skinksås. Servera med nykokt pasta och en råkostsallad. Blanda ner i skinksås och låt allt bli genomvarmt, smaka av igen
Pasta med skinksås. Servera med valfri pasta. färsk timjan. Servera med pasta. Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk timjan
Så jag valde att hacka ner dem och göra en skinksås till pasta. Servera med pasta. 1 msk smör1 tsk sambal oelek2 st vitlöksklyftor700 g skinka2 st stora gula lökar1 dm purjolök6 dl mellanmjölk2 hönsbuljongtärningar1 msk tomatpuré1 msk dijon1 msk paprikapulver1 msk mango chutney1 burk creme fraiche1 dl hackade färska örter, timjan och oregano exempelvis(½ tsk sambal, 2 vitlök)Hacka skinkan i lämpliga bitar
Serveras till nykokt pasta. Rör i skinka, tomater, tomatpuré, timjan och persilja. Skär skinkan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olja i engryta
Lägg i pastan och koka den enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av snabbt i ett durkslag. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och fördela såsen över