Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Blanda pastan med fetaostblandningen, salta lätt och grädda i 225° tills osten smält. 300 g pasta eller ungersk klimp. 200 g rökt sidfläsk eller rökt skinka
Vad sägs om överkokt pasta av dålig kvalitet med stabbig béchamelsås, i vilken det simmar runt lök och några ynkliga bitar bacon - eller, ve och fasa, skinka
Fast idag plockades middagskorvarna från frysen och serverades med pasta och tomatsås. En batch salsiccia 1,5 kg skinka + 0,5 kg ister (eller två kilo fläskkarré, eller nåt kött + sidfläsk eller vad man vill, bara det är ganska så fett) 20 cl rött vin, eller lite mer kanske 6 vitlöksklyftor 3 msk fänkålsfrö 1 msk svartpeppar 1,5 msk salt 2 msk torkad oregano eller en hel del färsk. 1,5 kg skinka
Inte grekisk sallad, inte kall potatissallad utan pasta. Jag tog det mest köttliknande som fanns i kylen - det blev kallrökt sidfläsk i bit men bacon fungerar ju precis lika bra
Mysmiddag med Sabrina (även hon en vit människa denna afton) bestod av en ”riktig” pasta carbonara, ett recept direkt taget från den skandalomsusade, och numera av förlaget indragna boken, Italia Amore av Hofberg
Nu kan det ändå bli lite enformigt att äta samma rätt så ofta varför jag är glad att jag kommit på den ultimata säsongsanpassningen - dressa pastan med en härlig ramslökspesto
Skär skinkan i skivor. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Toppa med den grillade skinkan. Blanda pastan med hälften av peston och servera resten till