Koka pastan i rikligt med salt vatten tills den är al dente. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Rör i osten, saften från citronen och dillen. Blanda sist i laxen och den nykokta pastan. pasta. pasta. 300g rökt eller gravad lax, strimlad. 1/2 dl dill, hackad. 300g rökt eller gravad lax, strimlad. 1/2 citron 1/2 dl dill, hackad
Häll av allt vatten när pastan kokat färdigt och häll tillbaka pastan till kastrullen. Kärna ur och tärna paprikan smått, skala och grovriv moroten, häll över till kastrullen och tillsätt creme fraiche och grädde tillsammans med strimlad röktlax
- Lägg laxstrimlorna i såsen och rör försiktigt ner dillen. - Strimla laxen. 1-2 msk hackad dill. 200 g röktlax. 1 pkt små fina ärter 250 g 1-2 msk hackad dill. 200 g röktlax
dill. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av i ett durkslag. Tillsätt sallad och parmesan, och lägg laxrosor på salladen vid serveringen
dill. En av mina favoritingredienser bland svensk högtidsmat är röktlax och den blir ju alltid lite extra billig såhär innan jul (och innan midsommar) så då passar jag på att laga min favorit pasta-rätt
skivad röktlax. Vispa samman ägg, parmesan, citronskal, dill och svartpeppar i en skål. Sila av vattnet, lägg upp pastan och häll äggblandningen och laxstrimlorna över