Vill man så kan man blanda pastan med såsen. Putsa fläskfilén från hinnor och synligt fett. 1 st fläskfilé, ca 500g. 75 g röktsidfläsk, i små tärningar. Tillsätt grädde, mjölk och cremefraiche, koka ihop sakta i 5 minuter. Stek fläskfiléskivorna i 2 minuter på varje sida i het panna i en blandning av rapsolja och smör. 1 st fläskfilé, ca 500g. 75 g röktsidfläsk, i små tärningar
Tärna fläsket och knaperstek det i het stekpanna. Värm crème fraiche och servera till pastan. Koka pastan och lägg ner grönsakerna mot slutet av koktiden
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ihop äggulor, crème fraiche, salt och peppar. Ta bort svålen på fläsket, skär resten i små tärningar
Frysta ärtor är något vi tidigare har använt i pastasåser, bland annat tillsammans med räkor, varmrökt lax och kallrökt lax, och denna gången fick dom sällskap av röktsidfläsk
Med röktsidfläsk istället för bacon… med stekta ärtor istället för kokta… med lite crème fraiche och pastavatten… så kan carbonaran vara en liten delikatess
Måndag brukar vara pastadag i Katinkas Kitchen, så även denna vecka med en lättlagad och mycket god krämig laxsås som får sin härliga smak från schalottenlök och vitt vin