Blanda medpastan. Sätt på vatten till pastan och koka den enligt anvisningen på förpackningen. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja och parmesanost
Vi använde för övrigt spaghetti, det eller penne tycker jag passar bäst till gräddiga pastasåser. Den här pastarätten hittade jag hos Lotta, och även om det (såklart
Lägg upp på tallrikar och garnera med riven parmesan. 400 g penne. 175 g parmesan, rivenKoka upp pastavatten enligt anvisningar på paketet och lägg i pastan innan du börjar med såsen. Ta upp pastan 2 minuter innan koktidens slut. Smält smör på medelhög värme i en stekpanna, lägg i salsicciakorven, och låt den bryna cirka 1 minut. 1Vänd ner pastan och tillsätt riven parmesan
Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan
Fräs lök och svamp i smöret tillsätt sedan skinkan och låt den fräsa med. Häll på grädden och och ärtorna salta och peppra och låt koka med i några minuter