Pasta oxfilé och basilika recept

Gräddig pasta med biff, soltorkade tomater och basilika

Gräddig pasta med biff, soltorkade tomater och basilika

Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Servera med färsk pastaoch toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnetoch rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Pasta med oxfilé, svamp och grädde

Pasta med oxfilé, svamp och grädde

Toppad med parmesan ochbasilika. Grovhacka basilikan. pasta med en krämig, ljuvlig sås på bland annat oxfilé, svamp, lök och grädde
Pasta med oxfilé, svamp och grädde

Pasta med oxfilé, svamp och grädde

Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja. Sätt på vatten till pastanoch börja koka den
Pasta med oxfilé och kantareller i gräddig sås

Pasta med oxfilé och kantareller i gräddig sås

Servera det hela ihop med riven parmesanost och lite färsk basilika. Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta med oxfilé
Penne pasta med oxfile, svamp och grädde

Penne pasta med oxfile, svamp och grädde

200 g oxfilé. 1/2 dl hackad färsk basilika, kruspersilja eller bladpersilja. 400 gram penne, följ anvisningar på paket till fyra portioner
Oxfilé pasta

Oxfilé pasta

Häll på grädden och tillsätt soya, fond, pressad vitlök och hackad basilika. Den är krämig och smakrik
Pasta med biff och champinjoner i gräddsås

Pasta med biff och champinjoner i gräddsås

400 g tagliatelle- eller pennepasta. 1 liten knippe finhackad persilja (kan bytas ut mot basilika). Färsk ruccola 4 portioner 400 g tagliatelle- eller pennepasta. 1 liten knippe finhackad persilja (kan bytas ut mot basilika)
Pasta med oxfilé

Pasta med oxfilé

Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja. Sätt på vatten till pastanoch börja koka den
Oxfilé alla Venezia

Oxfilé alla Venezia

(Jag fick med en liten snorbuse, den jävlas med mig och tittar fram under pastan till vänster nere i bild
Nyårsmenyn så här en vecka senare...

Nyårsmenyn så här en vecka senare...

Nyårslunch bjöd på pasta med kallskuret och soltorkade tomater, bulgarisk fetaost (den bästa enligt mig) tomater, fylld färsk pasta tortellini
Hemma igen!

Hemma igen!

Nu är vi hemma och jag får äntligen göra mat, oxfilépasta med riven parmesan blev det ikväll. Pasta med oxfilé
Oxfilépasta!

Oxfilépasta!

lite fetaost, oliver, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar så blir det bra med lite färsk basilika på toppen