Pasta napolitana recept

Pasta Napolitana

Pasta Napolitana

PastaNapolitana eller spaghetti napolitana är en enkel pasta med tomatsås med basilika och toppat med lite parmesan på toppen
Ragù alla Napoletana

Ragù alla Napoletana

Förslag är att börja med lite antipasti, sedan äter man pasta med lite av tomatsåsen från ragùn, och sedan huvudrätten, Ragù alla Napoletana
Pasta Napolitana

Pasta Napolitana

Servera till nykokt pasta 500 g tomater. Finhacka lök, morot, selleri och tomater. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller stekgryta och tillsätt lök, morot och selleri

Penne Napolitana

Koka upp en stor kastrull vatten och tillsätt lite olja så att pastan inte klibbar ihop. Lägg i pastan och koka enligt paketets anvisningar

Sardeller

Förutom att den gör allt för pizzan Napolitana (med sardeller och kapris) så är den basen i pasta puttanesca (glädjeflickans pasta) – en fantastiskt enkel och god pastasås