Kombinationen av söt paprika, mjuk pasta och vitlöksmusslor är så suverän. Har ätit pilgrimsmusslor en gång tidigare då de var helt överstekta och sega, så jag var lite osäker nu när jag skulle prova mig på dem igen
Jag har hittills använt den i risotto, pasta, soppa, omelett, frittata, paj, guacamole, såser, kryddsmör, färskost, dipp, majonnäs, löjromssnittar, rostad potatis, smörgåsar samt salladsdressing och tänkte även använda den till musslor – kort sagt mycket användbar och vansinnigt god
Skala vitlöken och krossa i mortel med spiskummin, salt och paprikapulver så det blir som en pasta. ) Denna gången blev det musslor som vi toppade med en god och smakrik tomatröra, musslorna åt vi kalla och det går faktiskt hur bra som helst det med
För ett annat företag höll vi en inspirationsträff före resan berättade om vad som format kulturlandskapet som vi skulle vandra genom och lärde ut hur man lagar en riktig Pasta putanesca på saltade sardeller från Cinque terre
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Därefter är det bara att blanda i någon matsked pesto och tomaterna i pastan, salta och peppra och sedan lägga mozarellabitarna på det hela och hälla lite oliv-olja utanpå
Här kommer en härlig pastarätt som får sin smak från ramslökspesto och färska blåmusslor, självklart kan man byta ut peston gjord på ramslök mot vanligt pesto om man inte får tag på den
Sommaren har bestått av mycket pasta för vår del och idag var jag riktigt sugen på Risotto. Ikväll blir det alltså Risotto och en grön sådan med lite goda smörstekta pilgrimsmusslor och scampi därtill
Sent ska vi glömma den fantastiska fru Miranda Galazzi som under några kvällstimmar höll en workshop för oss där hon med stort engagemang visade hur man gör färskpasta