Tillsätt skinkan och övriga ingredienser. Häll varm på pasta 1 gul lök. ca 250 gram gröna ärtor. Fräs finhackad lök i lite olja tills den har blivit mjuk
Häll i ärtornaoch låt de koka med de två sista minutrarna. När du hällt av pastan i ett durkslag, låt pasta ligga kvar där och ställ tillbaka kastrullen på spisen
Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Smaka av och salta vid behov. 1200 g gröna ärtor (frysta). 11 dl vatten från pastakoket. 1400 g spaghetti 200 g gröna ärtor (frysta) 75 g parmesan, finriven 500 g kokt skinka på bit 2 dl vispgrädde 25 g smör 1 krm svartpeppar 1 krm salt 1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter. Lägg ner frysta gröna ärtoroch rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 minut innan den är klar. Spara ca 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet. Vänd ner pastanoch låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut
Vänd ner pastan i såsen och låt tillagas sista minuten tillsammans. Herr Backa bjöd på god pasta. På italienska heter denna rätt spaghetti papalina och är kan man säga en kusin till carbonaran
- Klipp ner skinkan i cm bitar och riv vitlöken och moroten med lite större strimmlor på rivjärnet. Kläm ur allt innehåll i ren färskosten gärna mot diskbänkskanten med korken på såklart