Servera mednykoktpasta. Strimla den rökta skinkan (om ej färdigstrimlad). Stek skinkan tills den börjar få lite färg och har tappat vattnet, tillsätt lök och paprika (eller stek var för sig)
Krydda med nymalen svartpeppar och salt. 1500 g koktskinka på bit. 11 dl vatten från pastakoket. 1400 g spaghetti 200 g gröna ärtor (frysta) 75 g parmesan, finriven 500 g koktskinka på bit 2 dl vispgrädde 25 g smör 1 krm svartpeppar 1 krm salt 1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 minut innan den är klar. Spara ca 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut
Herr Backa bjöd på god pasta. Vänd ner pastan i såsen och låt tillagas sista minuten tillsammans. 400 g spagetti200 g frysta gröna ärtor75 g finriven parmesan500 g koktskinka på bit2 dl matlagningsgrädde (ska vara visp)25 g smör1 krm svartpeppar1 krm salt1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i stekpannan och tärna skinkan i bitar och lägg ner den i stekpannan och stek i 2 minuter. Koka pastan men häll av vattnet 1 minut innan den är klar. Spara 1 dl av pastavattnet som du tillsätter såsen som ger en fin krämighet. 500 g koktskinka på bit. 1 dl vatten från pastakoket
Servera med valfri pasta och en god sallad. Låt såsen puttra på svag värme under lock under tiden som du kokar din pasta och skala under tiden dina äpplen, som du sedan skär i mindre kuber
Lägg sparrisknopparna på pastan och strö över riven parmesanost. Koka Fusilli Barilla al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med sparris- och skinksåsen
Så jag valde att hacka ner dem och göra en skinksås till pasta. Servera medpasta. Vi hade två stora paket medkokt och rökt skinka i kylen, båda med ett bäst före datum som närmar sig snabbt