Pastagratängmedskinka. Denna rätt för genast tankarna till pastans hemland, Italien. Livsmedel. En snabblagad och nyttig pastarättmedskinka som är fantastiskt krämig och god
Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning
Tillsätt skinkan och låt den fräsa med. Hacka löken och tärna skinkan. Koka pastan som vanligt. Rör ner crème fraiche och krydda med salt, peppar, gräslök och salvia
För er som vill ha kött, så kan ni strimla rökt skinka eller kalkon och röra ner i oströran och garnera med rullar av det ovanpå, samt rullar av skivad ost
baljväxter, havregryn, quinoa, bovete, rotfrukter, frukt, bär – personer som baserar sin kost på dessa livsmedel har klart bättre förutsättningar att hålla sin vikt och slippa livsstilssjukdomar än den som äter vit pasta, vitt ris, kakor, kex, socker, läsk, saft och så vidare – oavsett hur fördelningen mellan kolhydrater, protein och fett ser ut
Täck med resten av pastan, köttfärs och bechamelsåsen, och strö över resterande parmesanost. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, och låt den rinna av
Polenta är helt enkelt ett spännande alternativ till potatis, ris eller pasta. Stek de förvällda kantarellerna gyllene i en stekpanna och vänd sedan ner fint strimlad salladslök och skinka
Detta inspireras jag av och gör en god pastasåsmed kött. Köttfärssås på julkorv och nötfärsI Italien kokar de ofta en pastasås på just salciccia som är färsk korv inte helt olik julkorv